preskoči na sadržaj
Vijesti

ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI DIVŠIĆI ŠK.GOD.2020./2021.

ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI DIVŠIĆI 

ŠK.GOD.2020./2021.

 

Dragi učenici i poštovani roditelji,

 

u velikom iščekivanju početka nove školske godine, a s obzirom na „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID- 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021.” od 24. kolovoza te dokumente Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID_ 19 za pedagošku godinu 2020./ 2021.” Osnovna škola Divšićiorganizirala je izvođenje odgojno- obrazovnog rada kako slijedi u nastavku teksta.

Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, naša je Škola odabrala „A“ model odgojno- obrazovnog rada i nastave u ustanovi .

Nastava će se i dalje odvijati u jednoj jutarnjoj smijeni,stoga nastavni satovi u našoj školi neće biti skraćeni.

Za vrijeme marende učenici će i dalje poštivati mjere socijalne distance te kako ne bi dolazilo do miješanja razreda za vrijeme marende,učenici će marendati u svojim matičnim učionicama.Zvonose neće koristiti,iz razloga što dio učenika ne počinje s nastavom u isto vrijeme,a i zbog prevencije pod malim odmorima učenici neće moći grupno odlaziti u sanitarne čvorove ,već pojedinačno. 

Prijevoz učenika OŠ Divšići je i dalje organiziran kao i proteklih godina. U AUTOBUSU JE ZA SVE UČENIKE OBAVEZNO NOŠENJE MASKE, te je preporučeno da u autobusu djeca uvijek sjede na istom mjestu. Županija je osigurala sredstva za nabavku maski za učenike, međutim dok ne maske stignu učenici moraju imati svoju masku. 

Učenici neće mijenjati učionice kao i do sada, već će za vrijeme nastave boraviti u istoj učionici,osim na satu informatike gdje se učenici sele u kabinet informatike.

1.VELIKA UČIONICA-PRIZEMLJEkombinirani 5.-6.RO

2. MALA UČIONICA-PRIZEMLJE:kombinirani3./4.PRO

3UČIONICA DESNO(do kabineta kemije)-PRIZEMLJE:7. RO

4.UČIONICA RN(do kabineta informatike)-1.KAT:1.,2./3.RO

5.UČIONICA PN(do pedagoga)-1.KAT:8.RO

Kako bi učenici imali dnevno kontakt sa što manjim brojem učitelja, organizirat će se blok- satovi u nastavi, kad god je to moguće.

Produženi boravak biti će kao i do sada organiziran iza redovne nastave s učenicima trokombiniranog razrednog odjela u istoj matičnoj učionici,koju koriste u redovnoj nastavi.

 

 

 

 

 

 

PROTOKOL ZA UČENIKE:

1. Prije dolaska u školu učenici mjere tjelesnu temperaturu, te u slučaju povišene tjelesne temperature, učenici ne dolaze u školu!

2. Na ulasku u zgradu učenici poštujući distancu dezinficiraju obuću i ruke, stavljaju rezervnu obuću  te ulaze u pripadajuću učionicu bez zadržavanja na hodniku.

3. Za vrijeme malih odmora učenici ostaju u učionicama i nije dozvoljeno zadržavanje po hodnicima i grupiranje s učenicima drugih razreda.

3. Ako učenik za vrijeme boravka u školi razvije simptome koji upućuju na moguću zarazu, učitelj o tome obavještava roditelje, koji trebaju doći po dijete.

 

PROTOKOL ZA RODITELJE:

1. Prije dolaska u školu, roditelj mora djetetu izmjeriti temperaturu i učenicima razredne nastave upisati u bilježnicu.

2. Roditeljima je dozvoljen dolazak u zgradu škole uz korištenje zaštitne maske, uz prethodno dogovoren termin, bez dugih zadržavanja u zgradi Škole.

3. Za potvrde ili bilo kakve druge informacije, roditelji telefonskim ili elektronskim oblikom komuniciraju sa ravnateljicom,razrednikom,učiteljima i drugim djelatnicima škole.

4. Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome zaraze COVID-19 roditelj je o tome dužan obavijestiti školu.

 

Zbog trenutne situacije uzrokovane pojavom COVID-19, te zbog što bolje informiranosti roditelja o izmjenama u načinu organizacije rada naše ustanove, 1.roditeljski sastanci biti će organizirani u  prvom tjednu nastave i to prema slijedećem rasporedu:

ČETVRTAK, 10.9. 2020. s početkom u 18,00 sati 

U novu školsku godina 2020./2021. krenuli smo sa novim izazovima i potrebom za velikom reorganizacijom odgojno- obrazovnog procesa.

Svi djelatnici naše Škole uložili su velike napore da bi se nastava odvijala sigurno i kvalitetno, uzimajući u obzir preporuke i upute kojih se od prvog dana moramo pridržavati.

Želim svima sretan početak,ostanimo odgovorni,čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!

 

U Divšići,7.rujna 2020. 

 

                                                                              RAVNATELJICA OŠ DIVŠIĆI:

                                                                                Emilijana Fabijančić,prof.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Percan Braković   datum: 6. 9. 2020.

e-dnevnik


Virtualna knjižnica


GPP

KALENDAR

KALENDAR RADA ŠKOLSKE GODINE

2020./2021.

 


KURIKULUM OŠ DIVŠIĆI
Priloženi dokumenti:
OS Divsici,Divsici kurikul.pdf


KORISNI LINKOVI

 

 

 


Tražilica

Dokumenti za prikaz

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju