preskoči na sadržaj
Vijesti

IZLET UČENIKA U ROVINJU I VRSARU

U ponedjeljak 2. svibnja 2022. učenici naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u Rovinju i Vrsaru. Dolaskom u Rovinj u jutarnjim satima, učenici su imali slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje starogradskih ulica i fotografiranje. Potom smo posjetili Centar za povijesna istraživanja/Centro di ricerche storiche, gdje nas je srdačno dočekao ravnatelj Raul Marsetič. Ispričao nam je ponešto o djelovanju samog Centra kao znanstveno-istraživačke ustanove Talijanske nacionalne zajednice koja ima središnju ulogu na polju istraživanja i unapređenju povijesne baštine istarsko-kvarnerskog područja te zaštite i razvoja nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta Talijana. Poveo nas je u obilazak ustanove koja se proteže na četiri kata, pri čemu je svaka prostorija ukrašena prekrasnim uokvirenim kartografskim prikazima koji datiraju iz prošlih stoljeća. Učenici su razgledali razne prostorije te su se upoznali s bogatstvom arhivskoga i knjižničnog fonda, a imali su i jedinstvenu priliku prolistati neke od najstarijih sačuvanih knjiga, čime su oplemenili svoje znanje, a postavljajući brojna pitanja pokazali su zanimanje za upoznavanje s povijesnim istraživanjima. Susret je, dakako, ovjekovječen zajedničkim fotografijama, a još jednom zahvaljujemo ravnatelju na gostoprimstvu.

Nakon Centra uputili smo se u Aeropark Vrsar, odnosno prema sportskoj zračnoj luci nedaleko od Limskog kanala. Pogledali smo originalnu izložbu starih aviona s otvorenim pilotskim kabinama u koje smo mogli sjesti i razgledati unutrašnjost aviona, što je učenicima pružilo jedinstven doživljaj. Zatim smo razgledali galeriju slika o povijesti zrakoplovstva u Istri te postav predmeta povezanih s avijacijom.

Naposljetku je uslijedio ručak u pizzeriji, gdje su se učenici okrijepili i raspričali te smo se puni pamtljivih doživljaja u poslijepodnevnim satima vratili u Divšiće.


 

(Samanta Paronić)
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Percan Braković   datum: 3. 5. 2022.

e-dnevnik


Virtualna knjižnica


GPP

KALENDAR

KALENDAR RADA ŠKOLSKE GODINE

2021./2022.


KURIKULUM OŠ DIVŠIĆI
Priloženi dokumenti:
OS Divsici,Divsici kurikul.pdf


KORISNI LINKOVI

 

 

LJUDI SU PREŽIVJELI POTRESE!

MOŽEŠ I TI! PRIPREMI SE! 112

Priloženi dokumenti:
SafeQuake BROSURA strana10.pdf


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju