preskoči na sadržaj
Vijesti

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKE KNJIŽNICE OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKE KNJIŽNICE OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

 

Školska knjižnica Osnovne škole Divšići nalazi se u prostoru od 10 m2. Zbog takvih uvjeta nemoguće je organizirati boravak korisnika u knjižnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Posudba građe obavljat će se tako da će učenici doći do vrata knjižnice te poštujući propisani razmak (razmak će biti označen trakom) reći knjižničarki koju knjigu žele posuditi. Knjižničarka će ih zadužiti i dati knjigu poštujući sve propisane mjere (nošenje maske).

Vraćanje građe učenici sami obavljaju tako što će knjige koje žele vratiti staviti u kutiju za povrat građe koja će se nalaziti na samome ulazu u knjižnicu. Vraćena građa stoji u karanteni 72 sata te nakon toga vraća se na police. 

 

Stručno-knjižničnu djelatnost knjižničarka i dalje nastavlja obavljati, tako što će naručivati potrebnu građu kojom će se povećati fond knjižnice u skladu s dobivenim sredstvima. Obavljat će se pretplata na časopise za učenike koji žele dobivati časopise te prikupljati statističke podatke za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

 

Odgojno-obrazovna djelatnost nastavlja se prema godišnjem planu i programu rada školske knjižničarke, a sve u dogovoru s učiteljima. Knjižničarka će nastavu održavati u razredima uz korištenje zaštitne maske prema Smjernicama za rad školske knjižnice u uvjetima bolesti COVID-19 koje je izradila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Knjižničarka će i dalje pružati podršku učiteljima u vidu nalaženja online dostupnih izvora, uz poštivanje autorskih prava. Nastavit će i rad na virtualnoj knjižnici OŠ Divšići.

 

Kulturna i javna djelatnost odvijat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, a sve poštujući preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Knjižničarka će i dalje prikupljati i organizirati poveznice na izvore ostalih knjižnica s obrazovnim i zabavnim sadržajima namijenjenih djeci. Radit će i na organiziranju online tematskih izložbi na mrežnim stranicama škole te virtualnoj knjižnici Osnovne škole Divšići.

Maja Damijanić, knjižničarka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Percan Braković   datum: 6. 9. 2020.

e-dnevnik


Virtualna knjižnica


GPP

KALENDAR

KALENDAR RADA ŠKOLSKE GODINE

2020./2021.

 


KURIKULUM OŠ DIVŠIĆI
Priloženi dokumenti:
OS Divsici,Divsici kurikul.pdf


KORISNI LINKOVI

 

 

 


Tražilica

Dokumenti za prikaz

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju