preskoči na sadržaj
vijesti

Projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“

                                                                                                       

Učenici VIII. razreda OŠ Divšići sudjelovali su u p. Dvodnevna terenska nastava u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar realizirana je 10. i 11. svibnja u pratnji razrednice Samante Paronić. Putovali smo zajedno s učenicima i učiteljima OŠ Svetvinčenat, OŠ Jure Filipovića Barban, Talijanske OŠ Novigrad i Talijanske OŠ „Galileo Galilei“ Umag. Nakon dolaska u Vukovar, ručali smo i odslušali predavanje o Domovinskom ratu te smo obišli izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata. Potom je bila predviđena prijava u hostel „Dubrovnik“ i slobodno vrijeme koje smo iskoristili za posjet Vodotornju, nakon čega je organizirana večera.

Drugi dan posjeta započeo je doručkom, a zatim je uz vodiče bio predviđen posjet memorijalnim mjestima u Vukovaru (Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Župa sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica na Ovčari, Mjesto sjećanja „Vukovarska bolnica 1991.“, „Velepromet“ i „Borovo Commerce“). Nakon posjeta memorijalnim mjestima organiziran je ručak, a zatim je uslijedilo razgledavanje zanimljivog postava Gradskog muzeja Vukovar u dvorcu Eltz te Muzeja vučedolske kulture na lokalitetu Vučedol. Puni raznih doživljaja i uspomena koje ćemo pamtiti i prepričavati o gradu heroju, krenuli smo u popodnevnim satima na višesatni put prema svojim domovima.


 

Samanta Paronić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 16. 5. 2022. 09:21

IZLET UČENIKA U ROVINJU I VRSARU

U ponedjeljak 2. svibnja 2022. učenici naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u Rovinju i Vrsaru. Dolaskom u Rovinj u jutarnjim satima, učenici su imali slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje starogradskih ulica i fotografiranje. Potom smo posjetili Centar za povijesna istraživanja/Centro di ricerche storiche, gdje nas je srdačno dočekao ravnatelj Raul Marsetič. Ispričao nam je ponešto o djelovanju samog Centra kao znanstveno-istraživačke ustanove Talijanske nacionalne zajednice koja ima središnju ulogu na polju istraživanja i unapređenju povijesne baštine istarsko-kvarnerskog područja te zaštite i razvoja nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta Talijana. Poveo nas je u obilazak ustanove koja se proteže na četiri kata, pri čemu je svaka prostorija ukrašena prekrasnim uokvirenim kartografskim prikazima koji datiraju iz prošlih stoljeća. Učenici su razgledali razne prostorije te su se upoznali s bogatstvom arhivskoga i knjižničnog fonda, a imali su i jedinstvenu priliku prolistati neke od najstarijih sačuvanih knjiga, čime su oplemenili svoje znanje, a postavljajući brojna pitanja pokazali su zanimanje za upoznavanje s povijesnim istraživanjima. Susret je, dakako, ovjekovječen zajedničkim fotografijama, a još jednom zahvaljujemo ravnatelju na gostoprimstvu.

Nakon Centra uputili smo se u Aeropark Vrsar, odnosno prema sportskoj zračnoj luci nedaleko od Limskog kanala. Pogledali smo originalnu izložbu starih aviona s otvorenim pilotskim kabinama u koje smo mogli sjesti i razgledati unutrašnjost aviona, što je učenicima pružilo jedinstven doživljaj. Zatim smo razgledali galeriju slika o povijesti zrakoplovstva u Istri te postav predmeta povezanih s avijacijom.

Naposljetku je uslijedio ručak u pizzeriji, gdje su se učenici okrijepili i raspričali te smo se puni pamtljivih doživljaja u poslijepodnevnim satima vratili u Divšiće.


 

(Samanta Paronić)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 5. 2022. 11:08

Noć knjige – književno druženje s Josipom Milevoj

Ovogodišnju Noć knjige obilježili smo u tjednu nakon proljetnih praznika naših učenika. Tako da smo Noć knjige u našoj školi održali 27. travnja u jutarnjim satima.

Na književno druženje s našim učenicima stigla nam je Josipa Milevoj iz Labina, autorica Flekijevih pustolovina. Josipu Milevoj naši su učenici prvi put upoznali te čuli su sve o njezinoj slikovnici Flekijeve pustolovine.

Autorica ih je upoznala s Flekijem i njegovim nepodopštinama te otkrila im kako je nastala njezina predivna slikovnica. Druženje je proteklo u veseloj i ugodnoj atmosferi.

Ovom se prilikom zahvaljujemo Josipi Milevoj što je posjetila našu školu i razveselila naše učenike povodom ovogodišnje Noći knjige. (Maja Damijanić, knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 4. 2022. 13:24

O D L U K A O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI u razdoblju od 12.4. i 13.4. 2022.

Odluka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 4. 2022. 10:40

Učenici naše škole na izletu u Rijeci i Brseču

U četvrtak, 24. ožujka 2022. godine učenici naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u Rijeci i Brseču. Svi su učenici s oduševljenjem dočekali izlet jer odavno nisu bili na terenskoj nastavi zbog nepovoljnih epidemioloških uvjeta. Ujutro smo svi sretni i veseli krenuli iz Divšića put Rijeke. U Rijeci smo najprije posjetili Astronomski centar Rijeka te u planetariju  pogledali edukativan film Povratak na Mjesec.

Nakon planetarija uputili smo se u Osnovnu školu Zamet koja je prošle godine proslavila 130. obljetnicu postojanja. Taj posjet uklopili smo i u našu zavičajnu nastavu jer istražujemo škole koje imaju dugu tradiciju postojanja. Ravnateljica Marjana Seršić ugostila nas je te ispričala nam detalje o školi koju vodi. Ovom se prilikom zahvaljujemo ravnateljici Marjani koja nas je veoma ugodno dočekala te počastila naše učenike osvježavajućim sokovima.

Po završetku ugodnog druženja u OŠ Zamet uputili smo se prema Korzu gdje su naši učenici dobili slobodno vrijeme za marendu i šetnju. Opće oduševljenje, izazvao je, naravno, McDonald's gdje su učenici marendali i odmorili se.

Nakon slobodnoga vremena otišli smo autobusom put Brseča. U Brseču smo razgledali i posjetili rodnu kuću Eugena Kumičića te prošetali Brsečom i saznali da se tamo nalazi najmanje kazalište na svijetu Teatar Oz sa svega dvanaest sjedećih mjesta. Ovom se prilikom zahvaljujemo gospodinu Bernardu Frankoviću koji nam je otvorio rodnu kuću Eugena Kumičića te održao kratko predavanje našim učenicima.

Nakon razgledavanja Brseča otišli smo put Divšića. U Divšiće smo stigli u poslijepodnevnim satima te sretni i pomalo umorni otputili se svojim kućama. (Maja Damijanić, knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 3. 2022. 13:26

Svjetski dan osoba s Down sindromom

21. ožujka, Svjetski dan osoba s Down sindromom, obilježili su učenici razredne nastave svojim različim čarapicama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 3. 2022. 11:12

PROJEKTNI DAN – ŠKOLE ZA AFRIKU

U srijedu, 9. ožujka u našoj se školi održao projektni dan. Projektni dan povezali smo s projektom Škole za Afriku u koji smo uključeni ove školske godine. Učenici naše škole su sa svojim učiteljima sudjelovali u različitim radionicama koje su za njih pripremili učitelji. Radionice su bile sljedeće tematike: izrada afričkih instrumenata, uokvireni baobab, izrada radosne kutije, slikopriče, odijevanje – Afrika, izrada narukvica, prirodni rezervati i parkovi prirode Afrike, plešemo Afriku, izrada afričkih igrački, zanimljivosti o Africi, Madagaskar miriše na vaniliju, jezici u Africi.

Raznolikost radionica pružila je našim učenicima nova znanja o Africi i afričkoj kulturi. Vođeni mentorstvom svojih učitelja učenici su izradili mnoštvo novih crteža i predmeta koje smo postavili u hodnik škole. Učenici takvim načinom rada stječu nova znanja i spoznaje te razvijaju različite kompetencije koje su im potrebne u svakodnevnome životu.

Sudjelovanjem u ovome projektu razvijamo empatiju kod naših učenika koji su stekli uvid u teškoću života u Africi te saznali kako žive njihovi vršnjaci na afričkome kontinentu. (Maja Damijanić, knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 3. 2022. 11:26

Međunarodni dan žena u PB

U utorak, 8.3. učenici u produženom boravku obilježili su Međunarodni dan žena. Kroz prezentaciju naučili su zašto obilježavamo taj dan i koje su bile važne žene u svjetskoj i hrvatskoj povijesti. Nakon teorijskog dijela prešli su na kreativni dio. Od kolaž papira učenici su uz pomoć učiteljice izrađivali 3D cvijeće.

Cvijeće su poklonili djelatnicama naše škole te njima dragim ženskim osobama, mamama, bakama, sestrama... Uživali smo u kreativnom neredu i stvaranju poklona za naše najdraže!

Učiteljica u PB Katarina Sanković

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 3. 2022. 11:30

Izrada makete Sunčevog sustava

Prilikom obrade nastavne jedinice Živjeti na Mjesecu (Living on the Moon) na satu Engleskog jezika, odlučili smo izraditi maketu Sunčevog sustava kako bismo bolje upamtili imena planeta smještenih u Sunčevom sustavu. Koristili smo glinamol, stiropor, karton i tempere. Učenik 6. razreda Leon Lovrić uložio je veliki trud u izradu makete. Maketa kao nastavno sredstvo omogućila je učeniku uspješnu spoznaju novih nastavnih sadržaja. Učenik je izradio maketu pod mentorstvom učiteljice Nede Vošten. (Neda Vošten, učiteljica Engleskog jezika)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 11. 3. 2022. 10:57

Fotkaj se s knjigom – školska razina natjecanja

 Učenici naše škole prijavili su se na foto natječaj Fotkaj se s knjigom koji organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara Istarske županije te Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije, a s ciljem poticanja čitanja i razvoja kritičkoga čitatelja.

Na natječaj se prijavilo troje učenika naše škole, i to: Emanuel Romeo Divšić, Arian Walter i Borna Pavletić.


 

Školsko povjerenstvo izabralo je dvije najbolje fotografije, radi se o fotografijama učenika Emanuela Romea Divšića i Borne Pavletića.

Čestitamo svim našim učenicima na prijavi na natječaj, a Borni i Emanuelu želimo puno sreće na daljnjoj razini natjecanja čije pobjednike ćemo saznati 2. travnja na Međunarodni dan dječje knjige. (Maja Damijanić, knjižničarka)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 3. 2022. 08:09

Ponude za trodnevnu ekskurziju

Dana 18.veljače 2022.godine  održan je roditeljski sastanak na kojemu su sudjelovali roditelji osmih razreda OŠ Svetvinčenat, OŠ Divšići, OŠ Krnica i OŠ Marčana. Na roditeljskom sastanku  predstavljene su  ponude za trodnevnu ekskurziju. Predstavnici triju agencija (Zeatours, Brioni Pula i Danijel travel)  iznijeli su svoj program. Većinskim glasom roditelja izabran je program agencije Danijel travel.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 2. 2022. 10:11

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA OSMOG RAZREDA

Dana 10. 2. komisija za javni natječaj za ekskurziju osmaša odabrala je sljedeće tri agencije koje će se predstaviti roditeljima:


1. Danijel Tours
2. Zeatours
3. Brioni


Agencije su pozvane predstaviti se roditeljima dana 18. 2., petak,  u 18:00 sati u prostorijama OŠ Marčana.
Molimo roditelje učenika da se odazovu (jedan roditelj po učeniku) i odaberu agenciju. Naravno, prema pravilima HZJZ-a, odnosno s covid potvrdama ili negativnim testom.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 2. 2022. 11:54

Video o samotestiranju

Slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo; https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 2. 2022. 11:51

Dan europskog broja 112

Dan europskog broja 112 obilježava se 11.veljače s ciljem daljnjeg promicanja važnosti i značaja broja 112.

(Plakate izradila učenica 3. razreda te učenici 5.og razreda)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 11. 2. 2022. 17:03

Odluka o odvijanju nastave u Oš Divšići

Odluka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 1. 2022. 13:40

Novi obrazac javnog poziva za izlet učenika 8. razreda

Novi obrazac javnog poziva za izlet učenika 8. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 1. 2022. 11:43

Odluka o poništenju javnog poziva za školsku ekskurziju učenika 8. razreda.

 Odluka o poništenju javnog poziva za školsku ekskurziju učenika 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 1. 2022. 18:32

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U  OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 1. 2022. 14:16

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U  OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 18. 1. 2022. 20:13

Javni poziv za ekskurziju učenika osmog razreda.

U prilogu Javni poziv za ekskurziju učenika osmog razreda.

Ponude dostaviti do 25.01.2022. do 15.00 sati na adresu: OŠ Marčana, Marčana 166, 52206 Marčana u zatvorenoj omotnici s naznakom: „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 1. 2022. 16:43

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

OSNOVNA ŠKOLA DIVŠIĆI
Divšići 5, 52 206 Marčana
tel: 052/580-432, 052/580-405
KLASA: 602-01/22-05/01
URBROJ:2168-07-01-22-2
Divšići, 12. siječnja 2022.

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED

OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

Na temelju čl. 17. i 19. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne
novine“ br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12 ,94/13, 152/14,07/17
,68/18,98/19 i 64/20)

POZIVAJU SE

roditelji, odnosno skrbnici s prebivalištem na upisnom području OŠ Divšići
(Divšići, Kuftići, Orbanići, Cetinići, Matelići, Negričani, Buduleri, Kužinići,
Krvavići, Šarići, Bičići, Bulići, Glavani, Računići, Šajini, Škitača, Trlji, Pačići i
Filipana) na predupis djece koja do 1. travnja 2021. god. navršavaju 6 godina
života i djecu kojoj je u šk.god.2021./2022. odgođen upis ili iz drugih razloga
nisu upisana u OŠ radi evidencije polaznika u 1. razred OŠ Divšići u šk. god.
2021./2022.
Predupisi će se obavljati 26., 27. i 29. siječnja 2022. god. od 8 - 12 sati ili
prema dogovoru.
Za dijete koje će do 31. 12. 2021. godine navršiti 6 godina života, a nije školski
obveznik, roditelj odnosno skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2022. godine
podnijeti pisanim putem zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje,sport i
tehničku kulturu-izdvojeno mjesto rada Labin, Titov trg 11 radi uvrštavanja
djeteta u popis školskih obveznika. Po izvršenom predupisu roditelju odnosno
skrbniku dostaviti će se pismeni poziv za pregled djeteta kod nadležnog
školskog liječnika.

Ravnateljica OŠ Divšići
Emilijana Fabijančić,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 1. 2022. 14:40

Izvješće o provođenju Školskog preventivnog programa u OŠ Divšići tijekom prvog polugodišta šk. god. 2021./2022.

Izvješće o provođenju Školskog preventivnog programa u OŠ Divšići tijekom prvog polugodišta šk. god. 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 12. 2021. 21:04

Izrada božićnih čestitki za učenike iz Osnovne škole dr. Mate Demarina Medulin, područnih škola Ližnjan, Šišan i Banjole

 

Da se prisjetimo tradicije u ovo užurbano vrijeme, da se povežemo za vrijeme blagdana, stanemo na tren te nekoga razveselimo. Vođeni tom idejom učenici 1. i 3. razreda naše škole izrađivali su božićne čestitke za učenike iz Osnovne škole dr. Mate Demarina Medulin, područnih škola Ližnjan, Šišan i Banjole, zajedno sa svojom učiteljicom Adrianom Peruško. Zanimljiva je činjenica kako se učenici uopće ne poznaju, no na inicijativu svojih učiteljica odlučili su se povezati i razveseliti se božićnim čestitkama. Suradnja se odvijala između učiteljice Adriane Peruško iz OŠ Divšići te učiteljica Martine Jakovčić, Barbare Vižintin i Dragice Dorić iz područnih škola Ližnjan, Šišan i Banjole.

Naši su učenici, uz savjete svoje učiteljice, uložili puno truda u izradu božićnih čestitki te tako obradovali djecu u tim područnim školama. I naši su učenici dobili čestitke zauzvrat te tako se neizmjerno razveselili. Svim učenicima i učiteljicama u Ližnjanu, Šišanu i Banjolama želimo sretan Božić i sve najbolje u novoj godini. (Adriana Peruško, Maja Damijanić)

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 12. 2021. 11:49

Čestitka

Sretni blagdani svima....

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 22. 12. 2021. 08:39

KVIZ „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“

U četvrtak, 16. prosinca, održano je školsko natjecanje u obliku virtualnog kviza „Čitanjem do zvijezda“ za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. Cilj je potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživačko učenje, kritičko razmišljanje i kreativno stvaranje. Sudjelovali su učenici naše škole: Zarja Mokoš Dragičević, Dorotea Mezej i Samuel Simonovski. Prethodno su s učiteljima hrvatskog jezika Samantom Paronić i Darianom Divšićem te knjižničarkom Majom Damijanić odradili pripreme za natjecanje. Pročitali su potrebne knjige, izradili bilješke o pročitanom te uživali u kino- i školskoj projekciji svih triju filmova („Tajni vrt“, „Vještice“, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“). Čestitamo našim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 12. 2021. 18:41

Donacija školi

U ime djelatnika i učenika koji pohađaju poseban razredni odjel zahvaljujem se na doniranoj bijeloj ploči od strane Narodnih novina. Sada je vrijeme darivanja i svi smo se obradovali dragocjenom poklonu.

Tekst: Goran Braković

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 12. 2021. 15:09

Medni dan

Danas, 7.prosinca obilježili smo dan Sv.Ambrozija sudjelovanjem u programu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2021.g.kojeg su proveli Ministarstvo poljoprivrede,Agencija za plaćanje u poljoprivredi,ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.Učenicima 1.raz.su podijeljene teglice meda lokalnog proizvođača OPG Darka Korena sa ciljem promocije meda lokalnih proizvođača,povećanja unosa meda u prehranu djece,podizanju razine znanja o važnosti zdrave prehrane te educiranju učenika o važnosti pčelarstva.Učenicima je ujedno uz izlaganje prikazala i prezentaciju učiteljica razredne nastave Adriana P .

Tekst i fotografija: ravnateljica Emilijana Fabijančić
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 12. 2021. 14:55

Donacija školi...

Povodom dana Sv Nikole,našu školu posjetio je predstavnik iz nakladničke kuće "Školska knjiga" gsp.Darian Š.Donacijom od dvije nove geografske karte Hrvatske i Europe. OŠ Divšići je obnovila nekadašnje oštećene i zastrajele karte .Zahvaljujemo na donaciji i unaprijeđenju odgojno obrazovnog rada u našoj maloj školi.

Tekst i fotografije: ravnateljica Emilijana Fabijančić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 12. 2021. 14:52

RUJAN, LISTOPAD I STUDENI U PRODUŽENOM BORAVKU

U periodu od rujna do studenog odradili smo deset kreativnih radionica.

Što smo sve radili pročitajte i pogledajte u nastavku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 12. 2021. 09:30

PROSLAVA BLAGDANA SV. NIKOLE U PRODUŽENOM BORAVKU

U ponedjeljak, 6.prosinca nizom aktivnosti proslavili smo u produženom boravku blagdan svetog Nikole.

Učenici su izrađivali čizmice od filca, pisali pisma svetom Nikoli, ispunjavali radne listiće, rješavali labirinte, igrali interaktivne kvizove , slagali on-line puzzle, pogledali animirani film Život sv. Nikole, te Nikolin život - crtanje u pijesku (Kseniya Simonova) . Stariji su slušali legende o sv. Nikoli, a maleni čitali slikopriče o Sv. Nikoli.

Poneseni blagdanskim raspoloženjem okitili smo i bor u holu škole, te se na kraju počastili slatkišima za dobro obavljen posao.

Tekst: Tatjana Haler, učiteljica razredne nastave u produženom boravku. Foto: Tatjana &učenici produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 12. 2021. 09:24

DANAS U SKLOPU AKCIJE "ZASADI STABLO NE BUDI PANJ"

I ove su godine učenici  OŠ Divšići ozelenili  svoju radnu sredinu  sadnjom dvije sadnice Crnog bora ( Pinus nigra) , te tako malim blatnim ručicama pokazali kako svijet ostaje na onima koji se ne boje zaprljati ruke, te kako i malim koracima svi zajedno možemo doprinijeti zaštiti okoliša i ublažiti posljedice štetnog ljudskog djelovanja na okoliš i šume .
Zahvaljujemo Hrvatskim šumama  na darovanim sadnicama💚.
Tekst: Tatjana Haler, učiteljica razredne nastave u produženom boravku , foto: Tatjana, Martina Pavletić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 1. 12. 2021. 16:42

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U  OŠ DIVŠIĆI, 15.11.-19.11.2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 11. 2021. 08:36

Projektni dan u našoj školi – Škole za Afriku

Projektni dan u našoj školi – Škole za Afriku

U srijedu, 10. 11. u našoj se školi održao projektni dan. Projektni dan povezali smo s projektom Škole za Afriku u koji smo se uključili ove školske godine. Kako bismo naše učenike senzibilizirali na pomaganje, humanitaran rad te pomoć koju možemo pružiti onima kojima je potrebna, odlučili smo im kroz različite radionice predstaviti Afriku te otočnu državu Madagaskar kojoj ove godine pomažemo donacijama. Učenici su na svojim redovnim predmetima imali različite radionice na kojima su učili o afričkoj kulturi i obilježjima pod vodstvom svojih učitelja. Radionice su bile sljedećih tematika: likovna radionica - maske, izrada narukvica prijateljstva, izrada afričkih maski i plakata o dječjim pravima, računanje gustoće naseljenosti, moj prijatelj i ja (3D bojanje), likovna radionica – životinje, povijest otoka, endemske vrste, glazbom kroz Afriku, afričke lutke, igračke i običaji, obrazovanje u afričkim zemljama.

Naši su učenici puno naučili te pritom se i jako dobro zabavili sudjelujući na različitim, tematskim radionicama. Projektni dan uskoro ponovno ponavljamo po želji naših učenika te i dalje nastavljamo prikupljati sredstva za naše prijatelje iz Madagaskara.

Tekst: Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 11. 11. 2021. 13:43

Donacija školi

Ravnateljica OŠ Divšići povodom 110.godišnjice zahvaljuje Udruženju obrtnika Pula na donaciji nabavke dva klima uređaja i Općini Marčana za financiranje montaže istih.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 10. 11. 2021. 14:12

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 11. 2021. 20:34

Obavijest

Odlukom Premijera RH nastava u svim školama 4. i 5. studenog se odvijala po modelu C (online).
Uputom Stožera CZ IŽ od 26.10. 2021. godine, škola treba procijeniti situaciju i tražiti promjenu modela ako je epidemiološka situacija u školi pogoršana.

Kako Škola trenutno nema evidenciju zaraženih učenika, nastava će se u ponedjeljak 8. studenog odvijati prema modelu A (nastava u školi).

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 11. 2021. 08:19

Književno druženje s Tatjanom Pokrajac-Papucci u Mjesecu hrvatske knjige

U Mjesecu hrvatske knjige našu je školu posjetila istarska književnica Tatjana Pokrajac-Papucci. Učenicima razredne nastava predstavila je svoju novu slikovnicu Kako je Tuga postala Radost. Na zabavan i kreativan način učenici su se upoznali s ovom toplom, dječjom pričom te otkrili zašto je smijeh važan u životu.

 

Ovom se prilikom zahvaljujemo Tatjani Pokrajac-Papucci što je posjetila našu školu te razveselila naše učenike.

Tekst: Maja Damijanić, knjižničarka

Fotografije: Luka Škabić, asistent u nastavi

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 10. 2021. 17:32

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa 15. listopada

Povodom Međunarodnog dana slijepih  ugostili smo bivšeg učenika škole Zlatka  Kuftića iz Udruge slijepih istarske županije i njegovu asistenticu.

Naučili smo kako pravilno pristupiti slijepoj osobi, koje su specifične potrebe i kako funkcioniranju slijepi,te s kojim se problemima susreću.    

Znatiželjni učenici samo su redali pitanja, poput :  Može li slijepa osoba upravljati osobnim automobilom? Kako slijepa osoba pliva u moru? Koji je vijek trajanja psa vodiča? Zašto je bolje imati asistenta umjesto psa vodiča?  Kako slijepe osobe igraju pikado? Kako se služiti bijelim štapom ? Da li je lakše slijepim osobama koje su rođene slijepe ili onima koji su prije sljepoće vidjeli?

Sa zanimanjem smo  pogledali pomagala koja su nam gosti donijeli , a kojima se slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu,  poput mobitela s tipkovnicom i govornom funkcijom, čitača zaslona s govornom jedinicom,  ručnog/džepnog sata za slijepe osobe,pomagala za pisanje( Brailleov pisaći stroj, brajična tablica i šilo za pisanje,elektronička bilježnica za slijepe, ručni brajični tiskači)  kuhinjskih pomagala( čuvar mlijeka,mjerne žlice, indikatora razine tekućine u posudi), taktilnih mapa,  knjiga i zemljopisnih karata na brajici.

Na kraju smo žmireći zaigrali Briškulu i Čovječe ne ljuti se za slijepe.

Zahvaljujemo gospodinu Kuftiću i njegovoj asistentici na gostovanju , te im želimo puno sreće u daljnjem radu.

Tekst: Tatjana Haler, učiteljica RN u produženom boravku

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 10. 2021. 08:11

Učenici predmetne nastave u kinu Valli

Učenici predmetne nastave naše škole, bili su u četvrtak 14. listopada u kinu Valli. Pogledali su film Tajni vrt koji je snimljen po istoimenoj knjizi autorice Frances Hodgson Burnett. Film su pogledali u sklopu kviza Čitanjem do zvijezda jer i naši učenici sudjeluju na ovogodišnjemu kvizu pod vodstvom svojih mentora, učitelja Hrvatskoga jezika Samante Paronić i Dariana Divšića te knjižničarke Maje Damijanić.


 

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 10. 2021. 08:09

Dječji tjedan u našoj školi

Osnovna škola Divšići s društvom Naša djeca Marčana i ove je godine obilježila dječji tjedan,
no na nešto drugačiji način. Predstavom „Dobre navike” Teatra Naranče iz Pule, 5. rujna
2021. god., učenici razredne nastave imali su priliku naučiti kako se zdravo hraniti, voditi
brigu o svome zdravlju, kao i spoznati važnost fizičkog druženja i igre s vršnjacima. Na
interesantan i pomalo šaljiv način, Teatar Naranča nastoji pobuditi znatiželju i kreativnost kod
svakog djeteta, stvarajući pritom osjećaj ljubavi, sreće i zadovoljstva.

Tekst: Luka Škabić, asistent u nastavi
Fotografije: Adriana Peruško, Luka Škabić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 10. 2021. 12:57

Županijsko prvenstvo u plivanju školskih sportskih društava

Učenici naše škole sudjelovali su na županijskome prvenstvu u plivanju školskih sportskih društava u Rovinju pod mentorstvom učitelja TZK-a Nenada Pavletića. Natjecali su se sljedeći učenici: Borna Pavletić, Ana Pavletić, Mitja Konta i Leon Lovrić.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 9. 2021. 12:01

DVD Općine Marčana u OŠ Divšići

 

U OŠ Divšići 9. rujna održala se praktična vatrogasna vježba koju je organizirao povjerenik zaštite na radu u OŠ Divšići učitelj Nenad Pavletić, a odradili vatrogasci DVD-a Općine Marčana. Vatrogasci su učenicima opisali svoj način rada i postupanja prilikom hitnih slučajeva u kojima izlaze na teren. Učenici su, uz mentorstvo vatrogasaca, izveli praktičnu vježbu svladavanja prepreka i spašavanja unesrećene osobe. Ovom se prilikom zahvaljujemo DVD-u Općine Marčana koji je naše učenike poučio novim znanjima i vještinama.

Tekst: Maja Damijanić

Fotografije: Goran Braković, Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 10. 9. 2021. 13:54

Učenici produženog boravka OŠ Divšići obilježili Međunarodni dan pismenosti (8. 9. )

 

Škola kao odgojno-obrazovna ustanova radi na razvoju pismenosti svakog djeteta, stoga smo o njenoj važnosti govorili i u našoj školi. Raznim aktivnostima u produženom boravku Ispravno/ neispravno, Transparent, 60-dnevna priča, Zabavna glagoljica (gdje su  učenici prikazali  jedno slovo glagoljice u kolaž tehnici) te izradi plakata učenicima se pokušavala približiti važnost pismenosti za osobni život ali i život svakog čovjeka.

 

 

Tekst: Tatjana Haler, učiteljica RN u produženom boravku, foto: učenik PB Borna Pavletić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 9. 9. 2021. 13:23

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA

U ponedjeljak 6. rujna, svečano smo dočekali naše prvašiće. Svečanu dobrodošlicu priredila im je njihova razrednica, Adriana Peruško, uz pomoć ostalih učitelja škole. Učenici 2. i 3. razreda razveselili su ih pjesmom uz pomoć učitelja Gorana Brakovića. Dobrodošlicu u našu školu srdačno im je zaželjela i ravnateljica Emilijana Fabijančić. Prvašićima želimo sretan početak školovanja te puno ugodnih i poučnih trenutaka u našoj školi.


 

Tekst i fotografija: Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 9. 2021. 08:47

Radovi na sanitarnim čvorovima u školi-molba učenicima i roditeljima za razumijevanje i strpljenje

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U našoj školi provode se radovi na obnovi sanitarnih čvorova. Zbog provođenja radova škola će neko vrijeme biti bez pitke vode i WC-a. U dvorištu škole postavljeni su kemijski WC-i za naše učenike. Molimo roditelje za strpljenje i razumijevanje te apeliramo na njih da djeci pripreme dovoljno vode ili soka koje će ponijeti sa sobom u školu. Marende za sada isto tako neće biti jer kuhinja nije u funkcionalnome stanju. Molimo roditelje da si djeca, za sada, uzimaju marendu od kuće. Potpuni završetak radova očekuje se sredinom listopada, dok će pitka voda biti dostupna i prije. O svemu ćemo Vas na vrijeme obavijestiti. Hvala Vam na razumijevanju.

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 9. 2021. 13:04

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI  2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 2. 9. 2021. 19:21

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA

Svečani doček prvašića održati će se 6. rujna 2021. godine u 9:00 sati u pratnji roditelja. Učenicima od 2.- 8. razreda nastava počinje u 8:00 sati.

Sretan početak svima!smiley

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 2. 9. 2021. 13:31

Javni poziv

JAVNI POZIV

za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 8. 2021. 13:56

Poništenje javnog poziva

O D L U K A
o poništenju javnog poziva

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 8. 2021. 13:52

JAVNI POZIV

JAVNI POZIV

 za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 18. 8. 2021. 16:00

Odluke i dodatak odluke DOM

Odluke i dodatak odluke dodatni obrazovni materijali

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 7. 2021. 15:20

Ljetni odmor

 

Svim našim učenicima želimo bezbrižan ljetni odmor i ugodne morske radosti. Vidimo se u rujnu. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 7. 2021. 11:53

Festival zavičajnosti u Žminju

Festival zavičajnosti u Žminju

 

Naša je škola i ove godine sudjelovala na Festivalu zavičajnosti koji se održao u Žminju, 11. lipnja 2021. godine. Zbog epidemioloških razloga nije bilo uobičajenih prezentacijskih štandova, već su školama podijeljene zahvalnice za sudjelovanje.

Tako smo naš projekt Tradicijska Trka na tovari, nakon dvije godine priveli kraju te uspješno ga proveli s našim učenicima.

Dogodine nastavljamo s novim projektima te radujemo se i ponovnom uključivanju u projekt zavičajne nastave.

Voditeljica zavičajne nastave: Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 7. 2021. 11:51

Trka Krnički điri zdolu

 

Dana 18. 6. 2021. učenici naše škole sudjelovali su na trci Krnički điri zdolu. Na trci su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda, trka na 200 metara te učenici 5. i 6. razreda na trci 500 metara. Učenica 5. razreda Sara Tomišić pobijedila je u kategoriji djevojčica u utrci na 500 metara. Učenici su na trci sudjelovali pod mentorstvom svog učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture Nenada Pavletića. Čestitamo našim učenicima i mentoru te želimo im puno uspjeha na daljnjim sportskim natjecanjima.

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 6. 2021. 13:14

Sportski dan škole

 

U četvrtak, 17. 6. 2021. godine u našoj se školi održao sportski dan. Svi učenici škole sudjelovali su u sportskim aktivnostima koje je za njih organizirao učitelj Nenad Pavletić. Kako nam je bilo možete pogledati na fotografijama.

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 6. 2021. 13:12

Obavijest o cijepljenju školske djece

Cijepljenje školske djece

 

Cjepivo Comirnaty (proizvođač BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.

 

Pozivamo roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije radi dogovora o cijepljenju djece.

 

Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na web stranici Nastavnog zavoda https://www.zzjziz.hr/index.php?id=35

 

Srdačan pozdrav

 

mr. sc. Danijela Lazarić-Zec, dr. med.
spec. epidemiologije
Zamjenica ravnatelja
Voditeljica Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravljatel:      +385 52 529 018
fax:     +385 52 222 151
GSM:    098 982 5681
e-mail: javno.zdravstvo@zzjziz.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 6. 2021. 11:27

O B A V I J E S T O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

O B A V I J E S T

O UPISU DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 1. 6. 2021. 20:09

Županijsko prvenstvo ŠSD osnovnih škola i Istarske županije u krosu za dječake i djevojčice 5. i 6. te 7. i 8. razreda

Na sportskome natjecanju u Rovinju sudjelovali su učenici petog i šestog te sedmog i osmog razreda razreda pod vodstvom učitelja Tjelesne i zdravstvene kulture Nenada Pavletića. Natjecali su se sljedeći učenici: Sara Tomišić, Matej Vitasović, Filip Antonio Divšić, Zarja Mokoš Dragičević, Tomislav Medvid, Dorotea Mezej i Andrej Milić, Mia Mezej, Mihael Vitasović, Tea Cetina i Karla Vitasović.

Natjecali su se smjelo, dali su sve od sebe i iskazali pravi sportski duh i značajan napredak u njihovim funkcionalnim sposobnostima. Posebno nas veseli nastup našeg učenika Tomislava Medvida koji je nastupio u konkurenciji šestih razreda u utrci na 1200 metara i na naše veliko zadovoljstvo došao do cilja i nasmiješen i sretan. Učenici željno iščekuju iduće natjecanje.

Tekst: učitelj Nenad Pavletić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 27. 5. 2021. 13:08

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

Odluka o održavanju nastave u Oš Divšići.

Vidimo se u školskim klupama! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 5. 2021. 17:54

Zahvala za darovane bicikle i biciklističku opremu

Zahvala za darovane bicikle i biciklističku opremu

 

U ime Školskog sportskog društva Pčelica pri Osnovnoj školi Divšići, a u svojstvu voditelja istog zahvaljujem se načelniku Općine Marčana gosp. Predragu Plišku, našem biciklističkom olimpijcu gosp. Brunu Buliću i ravnateljici OŠ Marčana gđi. Nensi Kaluđerović na iznimnom doprinosu u darovanju dvije bicikle i dodatne biciklističke opreme dvojici učenika-članovima Školskog sportskog društva Pčelice što predstavlja značajan iskorak u kvaliteti njihovog daljnjeg školovanja.

 

Učitelj TZK-a Nenad Pavletić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 13. 5. 2021. 21:17

Županijsko natjecanje školskih sportskih društva u Rovinu Zlatni Rt

Županijsko natjecanje školskih sportskih društva u Rovinu Zlatni Rt. Cross trčanje na 600 m. Učenici su uspješno  trčali😊

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 5. 2021. 16:31

Noć knjige u Oš Divšići

Noć knjige u našoj školi

I ove smo se godine uključili u obilježavanje Noći knjige, iako na malo drugačiji način. Učenici razredne nastave izrađivali su s knjižničarkom Majom Damijanić straničnike na temu svojih omiljenih superjunaka, straničnike ćemo plastificirati te podijeliti našim učenicima kako bi im olakšali čitanje njihovih omiljenih knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 11. 5. 2021. 12:45

Odluka za vrijeme 10.5.2021.-14.5.2021.

Nova odluka o održavanju nastave u OŠ Divšići.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 5. 2021. 22:23

Virtualna biciklistička liga

Dana 25. ožujka 2021. godine učenice i učenici 1. -3. razreda Osnovne škole Divšići
iskoristili su sunčane prijepodnevne sate za stjecanje novih znanja, vještina i sposobnosti u
vožnji bicikle na školskom vanjskom igralištu. Okušali su se u sporoj vožnji bicikle, brzoj
vožnji bicikle, vožnji bicikle između prepreka i dugotrajnoj vožnji bicikle i sve to u sklopu
projekta Školskog športskog saveza Istarske županije pod nazivom Virtualna biciklistička liga
koja ima za cilj poticati djecu i roditelje da se u što većoj mjeri bave kineziološkim
aktivnostima na otvorenome i u prirodi zbog očuvanja osobnoga zdravlja.

Tekst: Nenad Pavletić, učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 5. 5. 2021. 10:58

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI u trajanju od 3. svibnja do 7. svibnja 2021.

O D L U K A

O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U

OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 4. 2021. 13:53

Dan planeta Zemlje, 22. travnja

Dan planeta Zemlje obilježavamo svake godine, i to 22. travnja. Učenici 1.,2., 3. i 6. razreda uključili su se u obilježavanje ovoga važnoga datuma sa svojim učiteljicama. 

       

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 26. 4. 2021. 19:07

Odluka za vrijeme 26.4.2021.-30.4.2021.

O D L U K A

O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U

OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 4. 2021. 20:19

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI od 19.4.2021.

Dobro došla razredna nastava u školske klupe! Želimo Vam sretan početak smiley

NOVA ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI za 19.4.2021- 23.4.2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 4. 2021. 12:59

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

NOVA ODLUKA o načinu odvijanja nastave u OŠ Divšići

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 4. 2021. 21:32

Čestitka

Sretan Uskrs žele Vam učenici i djelatnici OŠ Divšići

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 31. 3. 2021. 13:10

Godina čitanja – sudjelovanje u foto natječaju

U godini čitanja koja je pred nama čekaju nas brojne aktivnosti. Jedna od njih je i sudjelovanje na foto natječaju koji organizira Dječja knjižnica “M2” – Knjižnice grada Zagreba. Učenica naše škole, Ana Pavletić prijavila  se na foto natječaj na poticaj knjižničarke Maje Damijanić u kojem je prikazala svoj čitateljski kutak – kutak za opuštanje. Želimo joj puno uspjeha na natječaju.

 

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 3. 2021. 20:00

Geografija

Plakat iz Geografije

Učenik šestog razreda, Tomislav Medvid, uz pomoć svoje asistentice Tamare Kalčić izradio je plakat iz Geografije o religijama svijeta, rasama te upravno-teritorijalnoj organizaciji Republike Hrvatske. Uz vodstvo učiteljice Geografije, Kristine Klarić, Tomislav se iznimno potrudio te izradio plakat koji možete vidjeti na fotografiji. Bravo. 

 

Tekst i fotografije: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 3. 2021. 09:07

Aktivnosti u produženom boravku

 

S dolaskom sunčanih i toplih dana naši učenici u produženome boravku koriste svaki slobodan trenutak za aktivnosti na otvorenome. Tako smo u četvrtak, 24. 3. zalijevali stabla koja smo posadili u sklopu aktivnosti Zasadi stablo, ne budi panj

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 3. 2021. 09:04

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U  OŠ DIVŠIĆI od 22.ožujka 2021.

VAŽNO! Autobus će ići kasnije, u 7:50 sati.
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 3. 2021. 18:45

Učenici naše škole u akciji Zasadi drvo, ne budi panj

 

Učenici i učitelji naše škole uključili su se u akciju Zasadi drvo, ne budi panj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 3. 2021. 10:09

O D L U K A O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

O D L U K A O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI od 15. veljače 2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 2. 2021. 14:49

O D L U K A O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

Radi procijene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji, u Osnovnoj školi Divšići, a sukladno Odluci o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. od 1.veljače 2020.godine

  • u predmetnoj nastavi(V.-VIII.razreda)odvija se putem modela „C“ odnosno online nastave
  • u razrednoj nastavi (I. - IV. razreda) nastava će se odvijati prema modelu „A“ odnosno nastava u školi.
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 1. 2021. 14:36

BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 1. 2021. 10:51

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

O D L U K A

O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U

OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 13. 1. 2021. 17:36

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

 
POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 1. 2021. 11:48

Božić dolazi….

Svim našim učenicima, njihovim obiteljima i djelatnicima škole želimo sretan i blagoslovljen Božić te obilje zdravlja i sreće u novoj godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 12. 2020. 16:41

Digitalizirana eko slikovnica Crni čovjek

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježili smo na potpuno drugačiji način od prethodnih godina. Budući da trenutna epidemiološka situacija nam ne dopušta okupljanja i pjesnička druženja, ove smo se godine s 5. i 6. razredom uključili  u izradu slikovnice, a sve u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Pula pod motom Razlistaj se!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 18. 12. 2020. 10:27

Božićne čestitke za štićenike domova za starije i nemoćne osobe

Facebook grupa Nova zajednica mama iz Istre pokrenula je ove godine hvalevrijednu akciju u koju su se uključili i učenici naše škole. Naime, mame iz cijele Istre potaknule su vrtiće i škole da se uključe u izradu božićnih čestitki za štićenike domova za starije i nemoćne osobe.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 12. 2020. 11:22

OBAVIJEST učenicima predmetne nastave

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju učenici od ponedjeljka,14.12.2020.ostaju kod kuće i dužni su pratiti online nastavu putem Teamsa u virtualnim učionicama razreda, tj prema redovitom rasporedu sati spajanjem u kanale predmeta virtualnih učionica. Odluka je u privitku..

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 10. 12. 2020. 17:30

Odluka o nošenju maski za vrijeme nastave

Odluka o nošenju maski za vrijeme nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 12. 2020. 08:30

Učenici OŠ Divšići za djecu u Klaićevoj bolnici – Želim ti osmijeh

Učenici naše škole uključili su se u akciju Želim ti osmijeh – djeca Hrvatske za djecu u Klaićevoj bolnici. Povodom sv. Nikole te nadolazećih božićnih blagdana mališani iz cijele Hrvatske mogli su crtati i izrađivati čestitke za malene pacijente u Klaićevoj bolnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 12. 2020. 09:24

Izrada vodotornja u posebnome razrednome odjelu

Učenici u posebnome razrednome odjelu, Mitja i Luka, izradili su vodotoranj - simbol stradanja i otpora Vukovara tijekom Domovinskoga rata. Koristeći se pjenom za oblikovanje uspješno su izradili vodotoranj, uz pomoć svog učitelja i asistentica, te tako prigodno obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tekst: Maja Damijanić

Fotografija: Goran Braković

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 11. 2020. 16:26

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U Osnovnoj školi Divšići za  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenoga) koji je od ove godine državni blagdan i neradni dan učenici su sa svojim razrednicima pogledali kratak osvt te su razgovarali o važnosti sjećanja na te dane.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 11. 2020. 15:25

Berba maslina

Učenici naše škole sudjelovali su ove godine u berbi maslina u školskome vrtu. Masline su išle na preradu, a dobivenim uljem učenici će na satu Kemije izrađivati sapune.

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 11. 2020. 08:34

Dječji tjedan u veselom tonu….

 

 

Dječji tjedan u našoj školi prošao je veselo, razigrano i radno.

Učenici petog, šestog ,sedmog i osmog razreda su pod mentorstvom učiteljice Likovne kulture Elene Vitasović oslikavali zid u dvorištu škole. Tako smo u dvorištu škole nacrtali morsko dno te tako približili morske radosti našim učenicima i u ovim nadolazećim zimskim vremenima.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 10. 2020. 10:37

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja aktivnost koja se obilježava svake godine u prvom, punom
tjednu listopada te traje sedam dana. Neki od ciljeva Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost
najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u
tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 10. 2020. 09:33

Dan policije u OŠ Divšići

Povodom Dana policije, dana 29. rujna 2020. godine na dan Sv. Mihaela, njihovog zaštitnika, Osnovnu školu Divšići su posjetili službenici postaje Prometne policije Pula.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 9. 2020. 10:18

Uvodni sat lektire – Pizzeria čokoladna godina

U četvrtak 24. rujna knjižničarka škole održala je učenicima petog i šestog razreda uvodni sat lektire. Učenici su se na trenutak našli u improviziranoj pizzeriji pod nazivom Čokoladna godina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 9. 2020. 15:40

O prehrani i radu osnovnih škola

Organizacija odmora i prehrane osnovnoh škola

Više

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 9. 2020. 11:12

Virtualna knjižnica naše škole

https://sites.google.com/view/virtualna-knjiznica-osdivsici/home?fbclid=IwAR2TeofoTB-4F-Bi8pIW5XrzndnyXY5JtNGhclFtedR3BrLiuD-fgjytxtQ

Dragi učenici, roditelji, učitelji!

Obavještavamo vas kako je vaša školska knjižnica zaživjela i u virtualnome obliku. Nadam se da će vam svima biti od pomoći te koristiti vam u radu, ali i za provođenje vašeg slobodnog vremena. Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.

Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 4. 2020. 14:44

Činiti dobro je uvijek IN!

Učenici naše škole sudjelovali su u spotu za Humanitarnu udrugu Naš san njihov osmijeh.

Spot možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=T_XBf17p44g

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 2. 2020. 09:06
» Arhiva naših vijesti    
 


e-dnevnik


Virtualna knjižnica


GPP

KALENDAR

KALENDAR RADA ŠKOLSKE GODINE

2021./2022.


KURIKULUM OŠ DIVŠIĆI
Priloženi dokumenti:
OS Divsici,Divsici kurikul.pdf


KORISNI LINKOVI

 

 

LJUDI SU PREŽIVJELI POTRESE!

MOŽEŠ I TI! PRIPREMI SE! 112

Priloženi dokumenti:
SafeQuake BROSURA strana10.pdf


Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju