preskoči na sadržaj
vijesti

ODLUKA O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U OŠ DIVŠIĆI

O D L U K A

O NAČINU ODVIJANJA NASTAVE U

OŠ DIVŠIĆI

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 13. 1. 2021. 17:36

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

 
POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 7. 1. 2021. 11:48

Božić dolazi….

Svim našim učenicima, njihovim obiteljima i djelatnicima škole želimo sretan i blagoslovljen Božić te obilje zdravlja i sreće u novoj godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 12. 2020. 16:41

Digitalizirana eko slikovnica Crni čovjek

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježili smo na potpuno drugačiji način od prethodnih godina. Budući da trenutna epidemiološka situacija nam ne dopušta okupljanja i pjesnička druženja, ove smo se godine s 5. i 6. razredom uključili  u izradu slikovnice, a sve u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Pula pod motom Razlistaj se!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 18. 12. 2020. 10:27

Božićne čestitke za štićenike domova za starije i nemoćne osobe

Facebook grupa Nova zajednica mama iz Istre pokrenula je ove godine hvalevrijednu akciju u koju su se uključili i učenici naše škole. Naime, mame iz cijele Istre potaknule su vrtiće i škole da se uključe u izradu božićnih čestitki za štićenike domova za starije i nemoćne osobe.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 12. 2020. 11:22

OBAVIJEST učenicima predmetne nastave

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju učenici od ponedjeljka,14.12.2020.ostaju kod kuće i dužni su pratiti online nastavu putem Teamsa u virtualnim učionicama razreda, tj prema redovitom rasporedu sati spajanjem u kanale predmeta virtualnih učionica. Odluka je u privitku..

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 10. 12. 2020. 17:30

Odluka o nošenju maski za vrijeme nastave

Odluka o nošenju maski za vrijeme nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 8. 12. 2020. 08:30

Učenici OŠ Divšići za djecu u Klaićevoj bolnici – Želim ti osmijeh

Učenici naše škole uključili su se u akciju Želim ti osmijeh – djeca Hrvatske za djecu u Klaićevoj bolnici. Povodom sv. Nikole te nadolazećih božićnih blagdana mališani iz cijele Hrvatske mogli su crtati i izrađivati čestitke za malene pacijente u Klaićevoj bolnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 12. 2020. 09:24

Izrada vodotornja u posebnome razrednome odjelu

Učenici u posebnome razrednome odjelu, Mitja i Luka, izradili su vodotoranj - simbol stradanja i otpora Vukovara tijekom Domovinskoga rata. Koristeći se pjenom za oblikovanje uspješno su izradili vodotoranj, uz pomoć svog učitelja i asistentica, te tako prigodno obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tekst: Maja Damijanić

Fotografija: Goran Braković

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 11. 2020. 16:26

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U Osnovnoj školi Divšići za  Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenoga) koji je od ove godine državni blagdan i neradni dan učenici su sa svojim razrednicima pogledali kratak osvt te su razgovarali o važnosti sjećanja na te dane.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 11. 2020. 15:25

Berba maslina

Učenici naše škole sudjelovali su ove godine u berbi maslina u školskome vrtu. Masline su išle na preradu, a dobivenim uljem učenici će na satu Kemije izrađivati sapune.

Tekst: Maja Damijanić

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 11. 2020. 08:34

Dječji tjedan u veselom tonu….

 

 

Dječji tjedan u našoj školi prošao je veselo, razigrano i radno.

Učenici petog, šestog ,sedmog i osmog razreda su pod mentorstvom učiteljice Likovne kulture Elene Vitasović oslikavali zid u dvorištu škole. Tako smo u dvorištu škole nacrtali morsko dno te tako približili morske radosti našim učenicima i u ovim nadolazećim zimskim vremenima.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 10. 2020. 10:37

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja aktivnost koja se obilježava svake godine u prvom, punom
tjednu listopada te traje sedam dana. Neki od ciljeva Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost
najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u
tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 10. 2020. 09:33

Dan policije u OŠ Divšići

Povodom Dana policije, dana 29. rujna 2020. godine na dan Sv. Mihaela, njihovog zaštitnika, Osnovnu školu Divšići su posjetili službenici postaje Prometne policije Pula.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 30. 9. 2020. 10:18

Uvodni sat lektire – Pizzeria čokoladna godina

U četvrtak 24. rujna knjižničarka škole održala je učenicima petog i šestog razreda uvodni sat lektire. Učenici su se na trenutak našli u improviziranoj pizzeriji pod nazivom Čokoladna godina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 25. 9. 2020. 15:40

O prehrani i radu osnovnih škola

Organizacija odmora i prehrane osnovnoh škola

Više

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 9. 2020. 11:12

ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI DIVŠIĆI ŠK.GOD.2020./2021.

ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI DIVŠIĆI 

ŠK.GOD.2020./2021.

 

Dragi učenici i poštovani roditelji,

 

u velikom iščekivanju početka nove školske godine, a s obzirom na „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID- 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021.” od 24. kolovoza te dokumente Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID_ 19 za pedagošku godinu 2020./ 2021.” Osnovna škola Divšićiorganizirala je izvođenje odgojno- obrazovnog rada kako slijedi u nastavku teksta.

Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, naša je Škola odabrala „A“ model odgojno- obrazovnog rada i nastave u ustanovi .

Nastava će se i dalje odvijati u jednoj jutarnjoj smijeni,stoga nastavni satovi u našoj školi neće biti skraćeni.

Za vrijeme marende učenici će i dalje poštivati mjere socijalne distance te kako ne bi dolazilo do miješanja razreda za vrijeme marende,učenici će marendati u svojim matičnim učionicama.Zvonose neće koristiti,iz razloga što dio učenika ne počinje s nastavom u isto vrijeme,a i zbog prevencije pod malim odmorima učenici neće moći grupno odlaziti u sanitarne čvorove ,već pojedinačno. 

Prijevoz učenika OŠ Divšići je i dalje organiziran kao i proteklih godina. U AUTOBUSU JE ZA SVE UČENIKE OBAVEZNO NOŠENJE MASKE, te je preporučeno da u autobusu djeca uvijek sjede na istom mjestu. Županija je osigurala sredstva za nabavku maski za učenike, međutim dok ne maske stignu učenici moraju imati svoju masku. 

Učenici neće mijenjati učionice kao i do sada, već će za vrijeme nastave boraviti u istoj učionici,osim na satu informatike gdje se učenici sele u kabinet informatike.

1.VELIKA UČIONICA-PRIZEMLJEkombinirani 5.-6.RO

2. MALA UČIONICA-PRIZEMLJE:kombinirani3./4.PRO

3UČIONICA DESNO(do kabineta kemije)-PRIZEMLJE:7. RO

4.UČIONICA RN(do kabineta informatike)-1.KAT:1.,2./3.RO

5.UČIONICA PN(do pedagoga)-1.KAT:8.RO

Kako bi učenici imali dnevno kontakt sa što manjim brojem učitelja, organizirat će se blok- satovi u nastavi, kad god je to moguće.

Produženi boravak biti će kao i do sada organiziran iza redovne nastave s učenicima trokombiniranog razrednog odjela u istoj matičnoj učionici,koju koriste u redovnoj nastavi.

 

 

 

 

 

 

PROTOKOL ZA UČENIKE:

1. Prije dolaska u školu učenici mjere tjelesnu temperaturu, te u slučaju povišene tjelesne temperature, učenici ne dolaze u školu!

2. Na ulasku u zgradu učenici poštujući distancu dezinficiraju obuću i ruke, stavljaju rezervnu obuću  te ulaze u pripadajuću učionicu bez zadržavanja na hodniku.

3. Za vrijeme malih odmora učenici ostaju u učionicama i nije dozvoljeno zadržavanje po hodnicima i grupiranje s učenicima drugih razreda.

3. Ako učenik za vrijeme boravka u školi razvije simptome koji upućuju na moguću zarazu, učitelj o tome obavještava roditelje, koji trebaju doći po dijete.

 

PROTOKOL ZA RODITELJE:

1. Prije dolaska u školu, roditelj mora djetetu izmjeriti temperaturu i učenicima razredne nastave upisati u bilježnicu.

2. Roditeljima je dozvoljen dolazak u zgradu škole uz korištenje zaštitne maske, uz prethodno dogovoren termin, bez dugih zadržavanja u zgradi Škole.

3. Za potvrde ili bilo kakve druge informacije, roditelji telefonskim ili elektronskim oblikom komuniciraju sa ravnateljicom,razrednikom,učiteljima i drugim djelatnicima škole.

4. Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome zaraze COVID-19 roditelj je o tome dužan obavijestiti školu.

 

Zbog trenutne situacije uzrokovane pojavom COVID-19, te zbog što bolje informiranosti roditelja o izmjenama u načinu organizacije rada naše ustanove, 1.roditeljski sastanci biti će organizirani u  prvom tjednu nastave i to prema slijedećem rasporedu:

ČETVRTAK, 10.9. 2020. s početkom u 18,00 sati 

U novu školsku godina 2020./2021. krenuli smo sa novim izazovima i potrebom za velikom reorganizacijom odgojno- obrazovnog procesa.

Svi djelatnici naše Škole uložili su velike napore da bi se nastava odvijala sigurno i kvalitetno, uzimajući u obzir preporuke i upute kojih se od prvog dana moramo pridržavati.

Želim svima sretan početak,ostanimo odgovorni,čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!

 

U Divšići,7.rujna 2020. 

 

                                                                              RAVNATELJICA OŠ DIVŠIĆI:

                                                                                Emilijana Fabijančić,prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 9. 2020. 21:59

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKE KNJIŽNICE OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKE KNJIŽNICE OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI

 

Školska knjižnica Osnovne škole Divšići nalazi se u prostoru od 10 m2. Zbog takvih uvjeta nemoguće je organizirati boravak korisnika u knjižnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Posudba građe obavljat će se tako da će učenici doći do vrata knjižnice te poštujući propisani razmak (razmak će biti označen trakom) reći knjižničarki koju knjigu žele posuditi. Knjižničarka će ih zadužiti i dati knjigu poštujući sve propisane mjere (nošenje maske).

Vraćanje građe učenici sami obavljaju tako što će knjige koje žele vratiti staviti u kutiju za povrat građe koja će se nalaziti na samome ulazu u knjižnicu. Vraćena građa stoji u karanteni 72 sata te nakon toga vraća se na police. 

 

Stručno-knjižničnu djelatnost knjižničarka i dalje nastavlja obavljati, tako što će naručivati potrebnu građu kojom će se povećati fond knjižnice u skladu s dobivenim sredstvima. Obavljat će se pretplata na časopise za učenike koji žele dobivati časopise te prikupljati statističke podatke za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

 

Odgojno-obrazovna djelatnost nastavlja se prema godišnjem planu i programu rada školske knjižničarke, a sve u dogovoru s učiteljima. Knjižničarka će nastavu održavati u razredima uz korištenje zaštitne maske prema Smjernicama za rad školske knjižnice u uvjetima bolesti COVID-19 koje je izradila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Knjižničarka će i dalje pružati podršku učiteljima u vidu nalaženja online dostupnih izvora, uz poštivanje autorskih prava. Nastavit će i rad na virtualnoj knjižnici OŠ Divšići.

 

Kulturna i javna djelatnost odvijat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, a sve poštujući preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Knjižničarka će i dalje prikupljati i organizirati poveznice na izvore ostalih knjižnica s obrazovnim i zabavnim sadržajima namijenjenih djeci. Radit će i na organiziranju online tematskih izložbi na mrežnim stranicama škole te virtualnoj knjižnici Osnovne škole Divšići.

Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 9. 2020. 21:57

OBAVIJESTI ZA UČENIKE I RODITELJE NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Obavještavamo učenike i roditelje da nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. s početkom u 8:00 sati. 

Prvi dan neće se održati svi nastavni sati, već prva tri sata. 
Učenici će preuzeti udžbenike pa trebaju donijeti školske torbe. Uz udžbenike, učenici će dobiti i  Izjave o preuzimanju udžbenika.
u ponedjeljak, 7. rujna 2020. svi raredi će imati SRO, zatim drugi i treći sat:
5./6.- Informatika
7.- Matematika/Fizika
8.- Njemački jezik
U školskom autobusu učenici moraju nositi maske za lice, te se mole roditelji da ih osiguraju za svoje dijete. 
Prijevoz učenika:
7:20 Filipana
7:30 Orbanići- po potrebi i dvije vožnje, ovisno o broju
7:40 Krvavići.
U prva tri dana neće biti organizirana školska marenda.
Svaki će razrenik na prvom satu dati upute učenicima kako se ponašati u školi i upozoriti na mjere radi epidemiološke situacije.
Želimo sretan početak svim učenicima!
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 4. 9. 2020. 13:56

Svečani prijem prvašića

Poštovani roditelji,

svečani prijem učenika u 1. razred OŠ Divšići, šk.god. 2020./2021. organizirati će se 7. rujna 2020. u 9 sati. U pratnji učenika, zbog novonastale situacije, smije biti samo jedna osoba. 

Hvala i sretno svima! smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 4. 9. 2020. 13:52

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Više o svemu pročitajte na poveznici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 26. 8. 2020. 10:55

Odluke o odabiru udžbenika i drugih obrazovnih materijala _OŠ Divšići

Poštovani,  objavljujemo Popis drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, mape, atlas ...) za školsku godinu 2020./21. za razrednu i predmetnu nastavu.

/upload/os-divsici/images/newsimg/460/File/MZO-DOM.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 7. 2020. 22:08

Odabir udžbenika

Poštovani roditelji,

klikom na poveznicu, prikazati će Vam se odabrani udžbenici za školsku godinu 2020./2021.

/upload/os-divsici/images/newsimg/459/File/Knjiga1.xlsx

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 1. 7. 2020. 19:41

Vraćanje udžbenika, kompjuterske opreme i lektire

Poštovani učenici,

molimo Vas da 25. i  26. lipnja 2020. u jutarnjim satima, posjetite školu te ponesete sa sobom posuđene udžbenike, laptope, tablete te lektiru ako netko duguje. To je uvijet da bi dobili svjedodžbu 😊. Budite ažurni i vidimo se za nekoliko dana.😊

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 6. 2020. 22:59

Odluka o upisu djece u 1. razred srednje škole

Poštovani ravnatelji,

 

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 29. 5. 2020. 18:52

UPUTE VRTIĆI I ŠKOLE, 29.4.2020

UPUTE VRTIĆI I ŠKOLE, 29.4.2020

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 5. 2020. 17:00

PREPORUKE ZA ORGANIZACIJU RADA U RAZREDNOJ NASTAVI

PREPORUKE ZA ORGANIZACIJU RADA U RAZREDNOJ NASTAVI

 
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 5. 2020. 16:52

Anonimni upitnik o nastavi na daljinu

Dragi roditelji, molimo vas da ispunite anonimni upitnik o nastavi na daljinu u našoj školi. Upitnik se nalazi na sljedećoj poveznici.
Zanimaju nas vaše ideje i sugestije kako bismo svi zajedno mogli unaprijediti ovakav način rada.
 
Tekst: Maja Damijanić, knjižničarka 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 27. 4. 2020. 11:15

Virtualna knjižnica naše škole

https://sites.google.com/view/virtualna-knjiznica-osdivsici/home?fbclid=IwAR2TeofoTB-4F-Bi8pIW5XrzndnyXY5JtNGhclFtedR3BrLiuD-fgjytxtQ

Dragi učenici, roditelji, učitelji!

Obavještavamo vas kako je vaša školska knjižnica zaživjela i u virtualnome obliku. Nadam se da će vam svima biti od pomoći te koristiti vam u radu, ali i za provođenje vašeg slobodnog vremena. Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.

Maja Damijanić, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 4. 2020. 14:44

Promjena rasporeda Škole na daljinu za učenike od 1.-4. razreda

Razred Termin Reprizno emitiranje
1. razred OŠ 8.00 – 9.00 14.00 – 15.00
2. razred OŠ 9.00 – 10.00 15.00 – 16.00
3. razred OŠ 10.00 – 11.00 16.00 – 17.00
4. razred OŠ 11.00 – 12.00 17.00 – 18.00

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 3. 2020. 10:28

OBAVIJEST

UPIS UČENIKA U I. RAZRED OŠ

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 18. 3. 2020. 17:47

MZO raspored sati

https://skolazazivot.hr/raspored/

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 17. 3. 2020. 09:03

VIRTUALNI RAZREDI

Poštovani roditelji,

Isporuka obrazovnih sadržaja
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:
 

Razred

Termin

1. razred

OŠ 8 – 10 h

2. razred

OŠ 10 – 12.30 h

3. razred

OŠ 13 – 16 h

4. razred

OŠ 16 – 19 h

 
 
Učenici predmetne nastave pristupit će u svoje virtualne učionice putem sljedećih poveznica:
 
5./6. razredhttps://bit.ly/2TMDIF8
7. razred -  https://bit.ly/39UHJgk
 
Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. 
Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Nastavnici mogu, osim ovoga osnovnog paketa, pripremiti vlastite sadržaje ili organizirati suradnju u svojim virtualnim razredima. 
Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV) pogledajte ispod.
 
 
 
Online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 3. 2020. 10:20

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Poštovani!

Obavještavaju se učenici i roditelji da se Odlukom Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Istarske županije od petka 13. ožujka 2020. obustavlja nastava u školama Istarske županije.

Molimo Vas da redovito pratite medije o razvoju epidemiološke situacije  te da pratite upute o postupanjima.

Od ponedjeljka, 16.3.2020. će se nastava izvoditi online nastava u virtualnim učionicama za učenike od 5. do 8. razreda. 

Učenici nižih razreda pratit će obrazovne programe HTV-a

U toku dana Škola će na mrežnim stranicama objaviti popis linkova na pojedine virtualne razrede.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 13. 3. 2020. 10:13

Projektni dan lektire u našoj školi – izrada pizza lektire

Učenici razredne nastave imali su u četvrtak 5. ožujka projektni dan lektire u školi pod vodstvom učiteljice razredne nastave Loredane Bužleta i knjižničarke Maje Damijanić. Učenici su za domaću zadaću dobili zadatak da pročitaju lektire te da odu sa svojom obitelji na pizzu te u pizzeriji su trebali i uzeti prazne kutije za pizzu koje su im poslužile za izradu pizza lektire.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 6. 3. 2020. 09:58

Činiti dobro je uvijek IN!

Učenici naše škole sudjelovali su u spotu za Humanitarnu udrugu Naš san njihov osmijeh.

Spot možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=T_XBf17p44g

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 2. 2020. 09:06

Na županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika idu učenice osmog razreda Kliba Nina i Petra Lovrečić. Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 2. 2020. 08:40

Edukacija za učitelje Putevima digitalnih kompetencija

U četvrtak 21. veljače 2020. godine u Osnovnoj školi Divšići održale se edukacija za učitelje i stručne suradnike pod nazivom Putevima digitalnih kompetencija.
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 2. 2020. 11:59

Snimanje spota za Udrugu Naš san njihov osmijeh

U srijedu, 19. veljače 2020. učenici naše škole posjetili su Dom za starije Katarina u Štinjanu te Hidrobazu radi snimanja spota za Humanitarnu udrugu Naš san njihov osmijeh

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 2. 2020. 11:56

Posjet Muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli

Dana 18. veljače 2020. godine, učenici škole bili su u razgledavanju izložbe Edukacijskog odjela Arheološkog muzeja Istre "Znanost narodu- Povijest edukacijske djelatnosti Arheološkog muzeja Istre"

Uz stručno vodstvo voditeljice Arheološkog muzeja Istre Giulia Codacci - Terlević pogledali smo izložbu te pri kraju viši razredi imali su radionicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 21. 2. 2020. 11:38

Predavanje o spolnome sazrijevanju

 

U ponedjeljak 10. veljače našu je školu posjetila ginekologinja Olga Angelovska koja je učenicima osmoga razreda održala predavanje o spolnome sazrijevanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 10. 2. 2020. 13:12

Zavičajna nastava – Posjet Orbanićima

 

U četvrtak 30. siječnja učenici OŠ Divšići bili su, u pratnji svojih učitelja, u Orbanićima.
Učenici su u Orbanićima razgovarali sa sudionicima tradicijske Trke na tovari. Pomoću
posebno sastavljenog upitnika razgovarali su o povijesnom značaju Trke te iskustvima
sudionika.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 3. 2. 2020. 12:52

POZIV ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

OSNOVNA ŠKOLA DIVŠIĆI

OIB: 42666743290

Divšići 5, 52 206 Marčana

Tel./Fax.: 052/580-405 ravnateljica

Tel.: 052/580-432, 052/388-749

KLASA: 602-01/20-01/07

URBROJ: 2168-07-01-20-1                                       

Divšići, 22. siječnja 2020. god.

POZIV

ZA PREDUPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Na temelju čl. 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10., 90/11, 5/12, 16/12, 86/12 i 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, i 98/19)

POZIVAJU SE

roditelji, odnosno staratelji s prebivalištem na upisnom području OŠ Divšići,
( Divšići, Kuftići, Orbanići, Cetinići, Matelići, Negričani, Buduleri, Kužinići, Krvavići, Šarići, Bičići, Bulići, Glavani, Računići, Šajini, Škitača, Trlji, Pačići i Filipana.), da prijave djecu koja do 1. travnja 2020. god. navršavaju 6 god. života, radi evidencije polaznika 1. razreda OŠ, te organiziranja pregleda djece u šk. god. 2020./2021. U prvi razred osnovne škole  u školskoj godini 2020./2021., upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2013. godine do 31. ožujka 2014.

Prijave djeteta za upis u prvi razred u šk. god. 2020./2021. provodit će se od 27. siječnja do 31. siječnja 2020. u Osnovnoj školi Divšići od 8,00-12,00, (osim četvrtka, 31. siječnja 2020. od 17,00 – 19,00).

Za dijete koje će do 31. 12. 2020. godine navršiti 6 god. života a nije školski obveznik, roditelj odnosno staratelj može najkasnije do 31. ožujka 2020. godine podnijeti pismeni zahtjev  Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Pula, Splitska 14, radi uvrštavanja djeteta u popis školskih obveznika.

Po izvršenom predupisu roditelju odnosno staratelju uputit će se pismeni poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika.

                                                                    Ravnateljica OŠ Divšći

                                                                 Emilijana Fabijančić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 24. 1. 2020. 13:20

Posjet djelatnika Arheološkog muzeja Istre našoj školi

Dana, 24. siječnja 2020. u posjet su nam došli djelatnici Arheološkog muzeja Istre da bi nam u znak zahvalnosti uručili kataloge o izložbi i crtežima učenika naše škole koji su sudjelovali na edukativnoj radionici Edukacijskog odjela AMI-ja prilikom posjeta izložbi "Istra, lav i orao".

Radovi su bili izloženi u muzejsko-galerijskom prostoru sv. Srca u Puli

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 24. 1. 2020. 11:58

Sportske aktivnosti na svježem zraku

Sunčano vrijeme iskoristili su učenici naše škole te zaigrali su rukomet za vrijeme Tjelesne i zdravstvene kulture te izvannastavne aktivnosti koju vodi učitelj Nenad Pavletić.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 23. 1. 2020. 13:41

Uporaba rječnika – sat s knjižničarkom

Knjižničarka škole održala je, u četvrtak 19. 12., sat s četvrtim razredom na kojemu su učenici naučili sve o korištenju rječnika te njegovoj strukturi.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 12. 2019. 12:51

Natjecanje u šahu

Nakon osvajanja 1. mjesta na prvenstvu ŠSD OŠ Istarske županije u šahu grupe 8, naše šahistinje su se plasirale na Županijsko prvenstvo ŠSD OŠ Istarske županije u šahu koje je održano u Poreču, 9.12.2019.

Naše učenice su osvojile 3. mjesto

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 12. 2019. 12:19

Božićna priredba

Poštovani,

pozivamo Vas u srijedu, 18. prosinca 2019. na Božićnu priredbu s početkom u 18: 00 sati u prostorijama OŠ Divšići.

Veselimo se Vašem dolasku!

Učenici i učitelji OŠ Divšići

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 16. 12. 2019. 11:25

Božić dolazi...

 

 

 

Predblagdansko raspoloženje ušlo je na velika vrata i u našu školu. Učenici i učitelji škole na
satovima su razrednika okitili bor koji smo postavili u hodnik škole te ukrasili stepenište i
panoe u hodniku.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 12. 12. 2019. 12:49

Dorotea Mezej na Državnome natjecanju u čitanju naglas u Sisku

Učenica petoga razreda naše škole, Dorotea Mezej, sudjelovala je na Državnome natjecanju u čitanju naglas u pratnji svog mentora učitelja Hrvatskoga jezika i Povijesti Dariana Divšića.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 4. 12. 2019. 11:54

Književno druženje s Margaretom Perišić u Mjesecu hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige našu je školu posjetila pripovjedačica Margareta Perišić.

Margareta je svim učenicima naše škole pripovijedala bajku o Dobrinjuški Dobrome.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 4. 12. 2019. 11:51

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O PREKIDU ŠTRAJKA

Sutra, 3.12.2019. će se nastava održati prema redovitom rasporedu.

Prema rasporedu bit će organiziran prijevoz i produženi boravak za učenike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 2. 12. 2019. 19:29

Prijenos uživo Državnog natjecanja u čitanju naglas u Sisku te glasanje za favorite

Učenica petoga razreda, Dorotea Mezej, sutra 21. studenog sudjeluje na Državnome natjecanju u čitanju naglas u Sisku. Bit će organiziran i prijenos natjecanja uživo te glasanje za natjecatelje. Podržite našu Doru te pogledajte natjecanje uživo i glasajte.

Na donjoj fotografiji možete vidjeti poveznice mrežnih stranica na kojima će biti organiziran prijenos uživo te glasanje.

 

Prijenos uživo može se pratiti na Facebook stranici Narodne knjižnice Vlado Gotovac:

www.facebook.com/nkc.vladogotovac.sisak

Glasanje za omiljenog kandidata bit će moguće na mrežnoj stranici Narodne knjižnice Vlado Gotovac:

www.nkc-sisak.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 11. 2019. 19:04

Luka Vidović u našoj školi

 

U srijedu 13. 11. našu je školu posjetio Luka Vidović koji je izveo predstavu Četiri čarobne riječi. Predstavi su prisustvovali svi učenici i učitelji škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 15. 11. 2019. 11:08

Zahvala izdavačkoj kući Iris Illyrica i Hrvatskoj banki za obnovu i razvitak za donaciju za našu školsku knjižnicu

Ovom se prilikom zahvaljujemo izdavačkoj kući Iris Illyrica i HBOR-u za donaciju dviju knjiga našoj maloj školskoj knjižnici povodom Mjeseca hrvatske knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 31. 10. 2019. 10:49

Zasadi drvo, ne budi panj

 

 

Učenici i učitelji naše škole pridružili su se građanskoj inicijativi Zasadi drvo, ne budi panj koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti očuvanju drveća i zelenila.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 28. 10. 2019. 15:24

Dorotea Mezej osvojila prvo mjesto na Gradskome natjecanju u čitanju naglas

U utorak, 22. listopada u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održalo se Gradsko natjecanje u čitanju naglas. Na natjecanju je sudjelovala i učenica petoga razreda naše škole Dorotea Mezej pod vodstvom učitelja Hrvatskoga jezika Dariana Divšića.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 24. 10. 2019. 11:36

UČENICI OSNOVNE ŠKOLE DIVŠIĆI OSVOJILI PRVO MJESTO NA ZAVIČAJNOME KVIZU KRASNA ZEMLJO – MERAVIGLIOSO PAESE

Učenici osmoga razreda Osnovne škole Divšići, Matias Šugar i Eric Vitasović osvojili su prvo mjesto pod vodstvom svog učitelja Povijesti Dariana Divšića. Matias i Eric uspješno su riješili teorijski dio kviza kao i terenski rad u gradu Vodnjanu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 14. 10. 2019. 11:20

Zavičajna nastava – Državna smotra istarskega tovara u Juršićima

Učenici naše škole na Državnoj smotri istarskega tovara u Juršićima

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 9. 10. 2019. 12:07

Projektni dan u OŠ Vladimira Nazora Krnica – Osluhni zavičaj – zove te pramaliće

Učenici naše škole bili su u petak 27. rujna uključeni u projekt OŠ Vladimira Nazora Krnica – Osluhni zavičaj – zove te pramaliće.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 1. 10. 2019. 16:33

Europski dan jezika, 26.9.2019

Europski dan jezika, 26. 9.

Guten tag! Bonjour! Hello! Buon giorno!  Buen dia!

 

Učenici produženoga boravka ove su se godine uključili u radionicu povodom Europskog dana jezika koju je za njih pripremila i održala knjižničarka Maja Damijanić u suradnji s učiteljicama Ivom Percan Braković i Edit Jovanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 27. 9. 2019. 17:07

Posjet policajca našoj skoli

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 20. 9. 2019. 09:20

Školska knjižnica

S obnovljenom školskom knjižnicom u novu školsku godinu  

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Percan Braković  datum: 19. 9. 2019. 17:32

Odluka

Upoznajemo Vas da je Istarska županija kao osnivač 25 Oš i 21 SŠ, zajedno sa svim gradovima osnivačima OŠ (Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Pazin i Labin), odabrala jednoobrazni način realizacije odmora - „Model 4.“ (iz članka 4. stavak 1. točka 4. Odluke):

„ 4. Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. g. s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.“

 

Nastava počinje 9. rujna 2019. g., a završava 17. lipnja 2019. g.

 

Uvažavajući iskazane stavove većine škola i svih osnivača na području Istarske županije, mišljenja smo da će odabrani model dati očekivane rezultate u pogledu organizacije rada samih školskih ustanova, na dobrobit svih naših učenica/učenika, roditelja/staratelja i djelatnika škola.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vedrana Keteleš  datum: 1. 7. 2019. 10:09
» Arhiva naših vijesti    
 


e-dnevnik


Virtualna knjižnica


GPP

KALENDAR

KALENDAR RADA ŠKOLSKE GODINE

2020./2021.

 


KURIKULUM OŠ DIVŠIĆI
Priloženi dokumenti:
OS Divsici,Divsici kurikul.pdf


KORISNI LINKOVI

 

 

 


Tražilica

Dokumenti za prikaz

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju